18 Tips om makkelijk geld te besparen!

In dit artikel vindt u 18 tips om makkelijk maar goed geld te besparen.

 

1: Geld besparen op uw autokosten

 

Als je een auto hebt brengt dat veel kosten met zich mee. Verzekering, wegenbelasting, brandstof, reparaties, APK enzovoorts. Hoe zorg je er nou voor dat deze kosten zo beperkt mogelijk blijven. In deze blog vertel ik je hoe je geld kunt besparen op je autokosten!

 

1.1 Geld besparen op brandstof

 

Een van de grootste koste posten van als je een auto hebt is de brandstof. Vooral als je rijdt op benzine kunnen de brandstof kosten aardig hoog oplopen. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je auto minder brandstof verbruikt. Enkele kleine voorbeelden:

 

·         In een hoge versnelling rijden

·         Zo min mogelijk stoppen en optrekken

·         Geleidelijk optrekken

·         Niet hard rijden als je even later toch weer moet stoppen

·         Rijden met de ramen dicht

 

Deze tips zijn leuk maar hierdoor zul je niet veel geld besparen. Waar je wel mee geld kunt besparen qua brandstof is heel simpel, goedkoop tanken. Er zijn vele websites waar je de goedkoopste tankstations in jouw buurt kunt zien, het is slim om hier gebruik van te maken. Ook is het handig om punten te sparen bij het tankstation waar je vaak tankt voor kortingen of gratis aankopen. Als je een stukje moet rijden naar het goedkope tankstation is het slim om de auto meteen vol te tanken. Dan hoef je niet vaak heen en weer nar dat goedkope tankstation te rijden, hiermee bespaar je weer brandstof en dus geld.

 

1.2 Een goedkope auto uitkiezen

 

Als je een wilt zonder er al te veel geld aan kwijt te raken moet je uiteraard kijken naar de prijs, maar de volgende factoren zijn zeker niet onbelangrijk als je geld wilt besparen!

Diesel of benzine?

De meest gebruikte brandstoffen zijn diesel en benzine. Maar wat is uiteindelijk het voordeligste? Diesel is goedkoper dan benzine, dat is een feit, maar je moet iets verder kijken dan alleen naar de prijs van diesel en benzine. Een dieselmotor weegt namelijk meer dan een benzinemotor. Dit zorgt ervoor dat je meer wegenbelasting moet betalen als je een auto hebt die op diesel rijdt. De wegenbelasting is dus goedkoper bij een benzine auto maar de brandstof is goedkoper bij een diesel auto. Conclusie: Rijd je veel kilometers, dan is het goedkoper om te kiezen voor een auto die op diesel rijdt. Rijd je niet zo veel met je auto, dan is een diesel auto goedkoper.

 

1.3 Welk automerk is het voordeligst?

 

Als je een auto koopt die ouder is dan een paar jaar kun je er bijna zeker van zijn dat er op een gegeven moment onderdelen van de kapot gaan en dus vervangen moeten worden. Dan zul je deze onderdelen moeten gaan repareren en hoe duurder het onderdeel, hoe duurder de reparatie bij de garage. De onderdelen van elk automerk zijn niet even duur. De onderdelen van een Volkswagen zijn bijvoorbeeld goedkoper en er zijn er meer van dan de onderdelen van een Mini Cooper. Bij het kiezen van een auto moet je dus ook op het automerk letten. Duitse auto’s zijn vaak van betere kwaliteit en de onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen en dus automatisch ook goedkoper. Lees voordat je van plan bent een auto te kopen even online recensies, zo kun je er makkelijk achter komen hoe de kwaliteit van de auto en van de motor is.

 

2: Geld besparen op eten

 

1.       Thuis eten

 

Ga je naar de stad om te shoppen/winkelen of ga je boodschappen doen? Zorg dan dat je thuis al hebt gegeten. Met een volle maag ga je veel minder snel ergens een broodje of patatje eten en misschien wel nog belangrijker: Als je met een volle maag boodschappen gaat doen kom je met minder overbodige aankopen van eten thuis. Dus: Voordat je het huis uitgaat lekker thuis goed eten.

 

 

2.       Probeer eens het B merk

 

Je kent het wel, koop je een product van het originele echte merk, A merk, of koop je het product van het huismerk van de supermarkt, B merk. Best veel mensen kiezen voor het echte merk omdat het er mooier uitziet en omdat ze het meer vertrouwen dat het B merk. Maar uit proeven en experimenten blijkt dat je het verschil tussen A en B merk helemaal niet proeft. Als het hetzelfde proeft, waarom zou je dan toch voor het B merk kiezen? Het antwoord is heel simpel: Omdat het B merk veel goedkoper is, soms wel de helft van de prijs van het A merk! De volgende keer dus gewoon het B merk proberen!

 

3.       Goed eten

 

Eet drie keer per dag goed. Goed eten? Als je veel / goed eet moet je toch juist meer geld aan eten uitgeven? Dat is inderdaad wat je zou denken. Maar als je steeds niet goed eet ga je veel eerder opzoek naar een snack of iets anders om tussen door te eten, dit zorgt ervoor dat je dan vaak meer geld uitgeeft dan als je goed eet. Als je goed eet zit je vol en ga niet nog opzoek naar meer eten of een (dure) snack. Dus: Eet drie keer per dag een goede en het liefst een gezonde maaltijd.

 

4.       Etensrestjes

 

Als je een goede maaltijd voor jezelf hebt voorbereid kan het voorkomen dat er eten overblijft. Gooi dit overgebleven eten niet weg, zorg dat je jouw maaltijd netjes eet, als er dan iets overblijft zul je het niet erg vinden om het even laten op te warmen en het weer op te eten. Het blijft eten dat eetbaar is en eten waar je geld voor betaalt hebt. Als je bang bent dat het eten bederft als je het een dag bewaard, doe er dan vers houd folie  overheen en zet het eten in de koelkast. De volgende dag hoef je het eten dan alleen in de magnetron op te warmen en je kun aan tafel gaan! Dus: Bewaar je etensresten en eet het later op!

 

5.        de goedkoopste supermarkt van Nederland

 

Heel simpel, doe onderzoek naar wat de goedkoopste supermarkt is en doe daar voortaan je boodschappen. Wat voor jou de goedkoopste supermarkt van Nederland is ligt natuurlijk ook een beetje aan je aankopen.  Heb je hier nou geen zin in of weet je totaal niet hoe dit zou moeten doen? Geen zorgen! Wij hebben dit voor je uitgevogeld. Bekijk hier wat (voor jou) de goedkoopste winkel van Nederland is!         

 

 

3: Geld besparen op shoppen/winkelen

 

3.1      Ga alleen shoppen of winkelen als je echt spullen nodig hebt en niet onnodig, bijvoorbeeld voor de lol of omdat je niets te doen hebt.

 

3.2      Vermijd verkopers die je spullen willen aansmeren, vooral verkopers die naar je toe komen en vragen of ze je ergens mee kunnen helpen.

 

3.3      Stel een (boodschappen) lijst op met de spullen die je wilt halen en houd je hier aan, koop alleen de spullen die op je lijstje staan.

 

3.4      Neem maar een beperkt bedrag aan geld mee en geen pinpas, dan kun je ook niet meer dan dit bedrag.

 

3.5      Eet voordat je het huis uit gaat, met een volle maag haal je minder snel patat of een broodje, ook in supermarkten koop je minder etenswaren met een volle maag

 

3.6      Bedenk eerst of je het product echt nodig hebt voordat je het koopt

 

3.7      Vermijd dure winkels, ga in plaats daarvan naar goedkope winkels, zorg er wel voor dat je alleen producten koopt die eerlijk geproduceerd zijn.

 

3.8      Vermijd winkels met aantrekkelijke spullen zoals eten en drinken

 

3.9      Bedenk wat je allemaal voor andere leuke dingen kunt doen met het geld dat je uitgeeft tijdens het shoppen/winkelen

3.10  Ga niet met vrienden winkelen of shoppen, deze kunnen je koopgedrag erg beïnvloeden, op een manier dat je meer (dure) spullen gaat kopen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0